Ο Άγιος Νικόλαος ή Σελίνιτσα είναι ένα γραφικό λιμανάκι της έξω Μάνης, 3 χλμ. από τη Στούπα και 49 χλμ από την Καλαμάτα, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως ιχθυόσκαλα και αραξοβόλι για ψαροκάικα και ψαρόβαρκες. Είναι ένα μικρό, όμορφο και αρκετά ήρεμο χωριό που προσφέρεται για διακοπές, ηρεμία και χαλάρωση όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο Άγιος Νικόλαος διαθέτει super market, ζαχαροπλαστείο, ενοικιάσεις ποδηλάτων, βενζινάδικο, φαρμακείο και Κέντρο Υγείας. Μπορείτε να περιηγηθείτε στον Αγ. Νικόλαο με τα πόδια να γνωρίσετε τις ομορφιές του χωριού και να απολαύσετε μοναδικές τοπικές σπεσιαλιτέ στα ταβερνάκια του χωριού. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει χαρακτηρίσει ως Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο το κτίριο ιδιοκτησίας Χρήστου Σκαλκέα, ένα σημαντικό μνημείο για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής του χώρου. Αξιόλογες οι εκκλησίες του Αγίου Μύρωνα και του Αγίου Νικολάου, απ’ όπου πήρε το όνομά του το χωριό.

Από τον Άγιο Νικόλαο μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλές εξορμήσεις στις γύρω περιοχές και να γνωρίσετε την μαγευτική και γεμάτη μυστήριο Μάνη. Να περιηγηθείτε στο Φαράγγι της Τέπενης, να επισκεφθείτε την Στούπα με τις γεμάτες κόσμο παραλίες και την παραδοσιακή Καρδαμύλη. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τα σπήλαια του Διρού τα οποία απέχουν μόλις 40 χλμ. 

Για τους ορειβάτες, από τον Άγιο Νικόλαο ξεκινούν πολλά ορεινά μονοπάτια που καταλήγουν ακόμα και στην κορυφή του Ταϋγέτου.  Μην ξεχάσετε να περπατήσετε στο φαράγγι του Βυρού, μήκους 20χλμ., στο οποίο βρίσκονται λαξεμένοι και οι τάφοι των Διόσκουρων, καθώς και στις πηγές του Βυρού ποταμού.